Mersin Anamur'daki Doğa Turizmi Merkezleri

BÜMAK tarafından ilk tespiti yapıldığında; havzanın büyüklüğüne ve mağara ağzının darlığına bakılarak mağaranın çok derinlere gitme ihtimalinin az olduğu düşünülmüştür.


Anamur ilçesi Ovabaşı Köyündedir. İlçe Merkezine 9 km. uzaklıktadır. 20.000 yıllık bir geçmişe sahip olan mağara 500 m2.lik bir alana oturmuştur. Çevrede oturanların inanışına ve tecrübelerine dayanılarak elde edilen bilgiler bu mağaranın astım hastalarına iyi geldiği söylenmektedir. Bu konuda belli bir program içinde ve her defasında 4'er saatlik süreler içinde kalmak şartıyla astımlı hastaların şifa bulduğu bilinir.


Anamur ilçesi, Sugözü Köyü hudutlarında yer alır.İlçe merkezine 46 km. uzaklıkta olup,1880 m. yükseklikte Taşeli Platosundadır.Mağaraya giden yol stabilizedir.1990 yılında bulunan ve Türkiye'nin en büyük mağarası olduğu söylenen bu mağaranın tahmin edilenden de büyük olabileceği söylenmektedir. Son araştırmalara göre 1450 m.'ye kadar inilmiştir.Şimdiki araştırmalara göre dünyanın ikinci büyük mağarasıdır.


Anamur ilçesi, Güneybahşiş Köyündedir.İlçe Merkezine 12 km. uzaklıkta olup, Toros Dağlarındadır.Ulaşım karayolu ile sağlanmaktadır.Yaklaşık 5 km.lik kısmı stabilize kaplıdır. Mağara 3.zamanın miyosen devri kalkerlerinden oluştuğu ve mağaraya 3 m. çapında dairesel formda bir delikten girilmektedir.Mağara içi,birbirine geçit veren beş ayrı bölümlü olup,toplam 450 m.


Anamur ilçesi,Abanoz Yaylasındadır.İlçe merkezine 60 km. uzaklıkta olup,1500 m yüksekliktedir.Yolu asfalt kaplıdır.Mağara 700 m. uzunluğunda ve yedi bölümden oluşmaktadır.İçindeki sarkıtların memeye benzemesi ve uçlarından su damladığı için Bicikli adı verilmiştir.

Harita Üzerinde Mersin Anamur'daki Doğa Turizmi Merkezleri