Mevlevihane onbeş Mevlevi asitanesi içinde hem en geniş araziye, hem de en büyük ve haşmetli semahaneye sahip olanıdır.Yaklaşık 400 yıllık bir geçmişe sahip mevlevihane çok uzak sayılmayacak bir geçmişe kadar faaliyet göstermiş. Uzun bir süre Askeri bölgenin içerisinde yer aldıktan sonra ise 1994 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından satın alınarak 2005 yılında resmen ziyarete açılmıştır.
1407 yılında yaptırılmıştır.Namazgah,Gelibolu’da boğaza ve Marmara’ya karşı geniş bir alan olan Fener Meydanı’nda almaktadır.Bu tür yapıların en görkemlisi,en güzeli olarak nitelendirilmektedir.Üstü açık,çevresi korkuluklu bir ana mekan biçimindedir.Biri külahlı,öbürü açık iki minberi,mermerden mihrabı bulunmaktadır.Mihrabın yanlarında süslü pencereler,dilimli ve rumi süslemeli kapısı ilgi çekicidir.
Antik dönemde kurulduğu bilinen kaleyi, Bizans İmparatoru I. Justiniaus onartmıştır. Evliya Çelebinin anlattıklarına göre, dik ve kesik kayalarla kurulu 6 köşeli bir kaleydi.
Gerçek Şehitliktir. Şahindere Şehitliğinde isimleri tespit edilen 1969 şehidimiz yatmaktadır.(bazı kaynaklara göre 2177 şehidimiz yatmaktadır.) 2005 Yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yaptırılmıştır. Çanakkale Savaşlarının 90.yıldönümü olan 18.03.2005 tarihinde törenle açıldı.Gerçek şehit Mezarları şehitliğin dışında güney ve batı taraflarında yer alır.
Bu merkez, Uzun Devreli Gelişme Planı bünyesinde inşa edilmiş ve 18 Mart 2005 tarihinde hizmete açılmıştır. Bu merkez, bölgeye gezi amacıyla gelen turların geziye başlamadan önce bilgi alabilecekleri bir yer olarak planlanmıştır. Bu merkezde, kapalı sergi alanı (çeşitli bilgilerin yazılı olduğu bilgi panoları, dokunmatik bilgisayar ekranlı bilgi panoları bulunmaktadır), açık sergi alanı (savaş esnasında çekilmiş bazı fotoğrafların ve sözlerin yazılı olduğu mermer panolar bulunmaktadır), kaf
Gelibolu İlçe Merkezinde bulunan müze.16 Haziran 2007 tarihinde açılmıştır.Açılışa Açılışa Çanakkale Valisi Orhan KIRLI, Gelibolu Kaymakamı , Adnan ÇAKIROĞLU, İl Emniyet Müdürü Orhan Okur, 2. Kolordu Komutanı Hayri Güner, Çanakkale Boğaz Komutanı Tuğamiral Erhan Akboray, Gelibolu Belediye Başkanı Cihat Bingöl, Çanakkale’nin Avustralya Konsolosu Peter Rennert, Koordinatör Müsteşar Paolo Kraushaar ve vatandaşlar katılmıştır.
Gelibolu’nun Feneraltı Mevkiinde dik bir kayanın altında bulunan oyuk, küçük bir oda haline getirilmiştir. Yazıcızade Mehmet Efendi ünlü Muhammediye isimli eserini yedi yıl burada inzivaya çekilerek yazmıştır.
1973'te kurulmuş ve Birleşmiş Milletler Milli Parklar ve Koruma Alanları listesinde olan Park, Çanakkale ili sınırları içerisinde, Gelibolu Yarımadasının güney ucunda, Çanakkale Boğazı'nın Avrupa yakasında 33.000 hektarlık bir alanı kapsamaktadır. Ulaşım: Park'a Edirne ve İstanbul'dan Tekirdağ ve Gelibolu yolu ile;Ankara, Bursa ve İzmir'den ise Çanakkale'den Kilitbahir ve Eceabat'a düzenlenen feribot seferiyle ulaşılır.
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindedir.1358 yılında Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa tarafından yaptırılmıştır.Süleyman Paşa Camii olarak da bilinir.1676 ve 1889 yıllarında onarım görmüştür.Yapı dikdörtgen planlı olup,dış duvarları taştandır.Üç girişi bulunmaktadır.Mermer mihrabın üst kısmında altınla yazılmış bir yazıt yer alır.Kesme taştan yapılmış olan tek şerefeli minaresi motiflerle süslenmiştir.