Bu caminin ne zaman yapıldığı kesinlik kazanamamıştır. Vakıflar Genel Müdürlüğü arşivindeki vakıf kayıtlarında da bunu belirten bir belgeye rastlanmamıştır. Cami, doğu-batı yönünde dikdörtgen planlı olup, kuzeyinde ona bitişik yan mekan ve batısında da bir son cemaat yeri bulunmaktadır. Son cemaat yeri kuzey-güney doğrultusunda dikdörtgen planlıdır.
Ulu Cami’nin içerisinde 69x83 cm. ölçüsündeki iki satırlı mermer kitabesinde, caminin banisinin ismi bulunmamaktadır. Ebcet hesabına göre de bu cami 1475-1476 yıllarında yaptırılmıştır. Cami, Sultan I.Abdülhamid (1774-1789) döneminde onarılmıştır. Yunan işgali sırasında yanmış, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından da 1964 yılında onarılmıştır.
Karacabey, İsmet paşa Köyü’nde bulunan Hacı ali Ağa Camisi’nin giriş kapısı üzerindeki 32x60 cm. ölçüsünde üç satırlık mermer kitabesinden bu yapının Keisenli hacı Ali Ağa tarafından 1814-1815 yılında yapıldığı öğrenilmektedir. Cami, kuzey-güney doğrultusunda dikdörtgen planlı olup, üzeri çatı ile örtülmüştür. İbadet mekanına kuzey cepheden iki yanında birer penceresi olan bir kapıdan girilmektedir.
Karacabey ilçesinde, Ulubat Gölü’ndeki Manastır Adası’nda bulunmaktadır. 4.-5. yüzyıllarda yapılmıştır. Haç planlı olan kilisenin duvarları beş sıra tuğla ile kaba işlenmiş taşlarla örülmüştür.
Karacabey Çamlıca Köyü’nde bulunan bu kilisenin ne zaman yapıldığı kesinlik kazanamamıştır. Yapının güney cephesinin doğusunda 1837 tarihli bir kitabe bulunmuştur. A.D.Mordtmann 1850-1859 yıllarında bu kilisenin kısaca tanıtımını yapmıştır. Günümüzde harap ve terk edilmiş durumdadır. Kilise doğu-batı doğrultusunda dikdörtgen planlı olup, üç nefli bir bazilika planındadır.
Karacabey Çeşnigir Köyü’nün dışında Kilise mevkiinde bulunan bu kilisenin yalnızca temelleri günümüze gelebilmiştir. Günümüzde harap olan kilisenin 1837’de yapıldığı sanılmaktadır.
Karacabey Eski Karaağaç Köyü’nde bulunan bir Rum kilisesidir. Ne zaman yapıldığı kesinlik kazanamamıştır. Kilise doğu-batı doğrultusunda dikdörtgen planlıdır. Batı duvarında girişi, doğusunda da dışarıya taşkın, içeriden ve dışarıdan yuvarlak apsidi yer almaktadır. Apsidin kuzey ve güneyinde ikişerden dört yarım kubbeli nişi bulunmaktadır. Kuzey ve güney duvarlarında da simetrik üçer penceresi vardır.
Karacabey Harmanlı Köyü’ndeki bu kilise 1833-1903 yıllarında Rumlar tarafından yapılmış ve Aziz Theodoros’a ithaf edilmiştir. Günümüzde harap bir durumdadır. Üst örtüsü tamamen yıkılmıştır. Doğu-batı doğrultusunda dikdörtgen planlı, tek nefli bir yapı olup, doğu duvarına içeriden ve dışarıdan yuvarlak apsid yerleştirilmiştir. Kilisenin kuzey ve güney duvarlarında karşılıklı simetrik ikişer penceresi vardır.
Karacabey Karakoca Köyü’nde bulunan bu kilise 1847 yılında Rumlar tarafından yaptırılmıştır. Günümüze harap ve üst örtüsü çökmüş bir durumda gelebilmiştir. Kilise doğu-batı doğrultusunda dikdörtgen planlı ve tek neflidir. Batı duvarında giriş, doğu duvarında da içeriden ve dışarıdan yuvarlak apsidi bulunmaktadır. Apsidin kuzey ve güneyinde, kuzey ve güney duvarlarının köşelerinde birbirlerine simetrik ikişerden dört yuvarlak niş vardır.