Mudanya’nın Aydınpınar Köyü’nde bulunan bu kilisenin giriş kapısı üzerindeki kitabesinde 1901 tarihi bulunmaktadır. B. I. Kandis bu kilisenin 1846-1870 yıllarında Bursa Metropoliti olan Konstantios zamanında yapıldığını belirtmiştir. Kitabe üzerindeki 1901 tarihinin de onarımla ilgili olduğu sanılmaktadır.
Kilise 1922’den sonra camiye çevrilmiş, batı cephesindeki çan kulesi de minare olarak kullanılmıştır. Daha sonra yıkılan kulenin yerine bugünkü minare eklenmiştir.1980 yılına kadar cami olarak kullanılan kilise daha sonra terk edilmiştir.
Kilise doğu-batı doğrultusunda dikdörtgen planlı olup, üzeri bir çatı ile örtülmüştür. Doğusunda dışarıya doğru taşkın apsidi, batısında da narteksi bulunmaktadır. Naos (ibadet mekanı) yedişerden birbirlerine kemerlerle bağlı iki sıra destekle üç nefe ayrılmıştır. Bunlardan orta nef beşik tonozla, yan nefler de düz bir tavanla örtülmüştür. Absidin önünde tek basamaklı bir synthronon bulunmaktadır. Naos batı, kuzey ve güneyden U şeklinde bir galeri ile çevrelenmiştir. Camiye çevrildikten sonra da güney duvarının eksenine mihrap eklenmiştir. Bu yapı ahşap süslemeleri ile dikkat çekmektedir. Naosdaki sütunlar içeriden taş, dışarıdan ahşap kaplamalıdır. Galeri korkuluklarında, ambonda oyma tekniğinde bezemeler görülmektedir.
Yapı kesme taş ve tuğladan yapılmıştır.