Coğrafi Konum ve Ulaşım Zonguldak’ın 5 km güneydoğusunda bulunan Gökgöl mağarası, yatağına derince gömülmüş Erçek Deresi’nin doğu yamacında yer alır. Zonguldak-Ankara yolu mağaranın hemen önünden geçtiğinden ulaşım son derece kolaydır. Özellikler Kollarıyla birlikte toplam uzunluğu 3350 metre ile Zonguldak’ın en uzun 2. mağarası olan Gökgöl, değişik özelliklere sahip 4 belirgin kattan meydana gelmiştir.
Cehennemağzı Mağaraları, İlimiz Kdz.Ereğli İlçesi İnönü mahallesinde (eski adı Ayazma - kutsal su anlamındadır) bulunmaktadır. Bu bölge Antik dönemin Acheron Vadisi olarak bilinmektedir. Zonguldak il merkezine uzaklığı 50 km, E5 karayoluna ise 70 km'dir. Kdz.Ereğli kent içinden mağaralara ulaşımı sağlayan yol tümüyle asfalt kaplıdır. Kdz.Ereğli Müzesi'ne bağlı örenyeri olarak faaliyet gösteren Cehennemağzı Mağaraları yanyana sıralanmış üç mağaradan oluşmaktadır.
Coğrafi Konum ve Ulaşım Zonguldak’a bağlı Ayiçi Mahallesi’nde bulunan ve ülkemizin en uzun mağaralarından bulunan biri olan Kızılelma Mağarası , Kilimli’nin 7-8 km güneydoğusunda konumlanmaktadır. Mağaraya en kolay olarak Zonguldak- Kilimli-Gelik-Ayiçi yolu takip edilerek ulaşılır. Özellikler Toplam 6630 metre uzunluğunda girişe göre 114 metre derinliğinde bulunan mağara, değişik özellik ve görünüme sahip olan yan kol ve ana galeriden meydana gelmiştir.
Coğrafi Konum ve Ulaşım Zonguldak-Çaycuma karayolunun 10. kilometresindeki Güdüllü Köyü’nün 3 km. kuzeyindeki Çayırköy’de ve köye 1 km. uzaklıkta bulunmaktadır. Özellikleri Sofular ve Eğridere suları Çayırköy mağara giriş ağzından batıp, 1004 m. yerin altından ilerleyerek Çayırköy’den boşalmaktadır. Giriş, 30 metreye yakın dik bir düşüşle başlayıp, 500 m.
Zonguldak - Ereğli Karayolu üzerinde, ılıksu mevkiindedir. Toplam uzunluğu 800 mt. olup Mağaraya girişten hemen sonra travertenlerle karşılaşırsınız.
Zonguldak - Ankara karayolu üzerinde ve Zonguldak'tan 5 km. uzaklıktadır. Mağaranın tümü keşfedilmemiştir. Soğuk suyu ile sportif bir mağaradır.
Dışarı birçok ağızla açılmaktadır. Suyun çıktığı ağızdan 100 m.lik sulu bir galeri ile, ya da yukarıdaki fosil kuru ağızdan 75 m. yürünerek salona gelinmektedir. Salon yeraltı deresi üzerinde bir köprü fonksiyonu gören ve olağan üstü güzelliğe sahip Traverten ile başlamaktadır.
Zonguldak - Çaycuma karayolu üzerindedir ve Sofular köyünden sonra yer alır. Uzunluğu 1.5 km. olup pre-historik özellikler taşır. Fotoğrafcılar için ideal bir çalışma yeridir.
Zonguldak ilinde, şehir içinde bir mağaradır ve Kilimli yolunun 15 km.sinde deniz kıyısında bulunmaktadır. Toplam uzunluğu 800 m. olan mağaraya denize bakan fosil ağızla girilmektedir.