Bina ilk Cumhuriyet döneminde Vali Konağı olarak yaptırılmıştır. Müzenin bünyesinde taş eserler salonu, arkeolojik eserler salonu, etnografik eserler salonu ile eski Tekirdağ odası yer almaktadır. Bu salonlarda İ.Ö. 4500 yılı buluntularından günümüze kadar gelen kültür varlıkları teşhir edilmektedir. Ayrıca, Müzenin geniş bahçesinde açık teşhir olarak Tekirdağ ve çevre ören yerlerinde bulunmuş Helenistik, Roma ve Bizans dönemine ait mimari parçalar, lahitler, mezar stelleri, sunak taşları, mil
Vatan şairimiz Namık Kemal’in 1840 yılında Tekirdağ’da doğduğu evin yakın çevresinde eski Tekirdağ evleri örnek alınarak, Namık Kemal’in hatırasına Tekirdağ Namık Kemal Derneği tarafından 1993 yılında yaptırılmıştır ve 1994 yılında hizmete girmiştir. Namık Kemal Evi; Tekirdağ mutfağı, baş odası ve yatak odasını tanıtan etnografik eşya ile süslenmiş, ayrıca Namık Kemal ve onun hakkında yazılmış eserler evde teşhir edilmektedir.
625 m yüksekliğindeki Nişantepe'den atladığınızda, önünüzde Marmara Adası, sağınızda Uçmakdere, Hoşköy, Şarköy, (hava açıksa) Çanakkale Boğazı'nın girişi, sol tarafınızda Kumbağ, Barbaros, Tekirdağ, altınızda yemyeşil Ganos ormanları ve masmavi Marmara Deniz'ni seyrederek Ayvasıl Plajı'na güvenli bir iniş yapabilirsiniz. Uçuş süresi 10 dk ile 2 saat arasındadır.
Tekirdağ Merkez ilçede, Marmara Ereğlisi’nde, Saray ve Şarköy ilçelerinde kamp ve karavan turizmi açısından elverişli imkanlar sunan bölgeler mevcut olup bu bölgelerde turizme açık kamping alanları bulunmaktadır.
İlde gerçekleştirilen dağ ve doğa yürüyüşü turlarından biri kuzeyde Ergene Vadisi boyunca, diğeri ise İnecik, Karaçalı, Tatarlı, Beyoğlu, Sağlamtaş, Çınarlıdere güzergâhında yapılmaktadır. Bunların dışında; Şarköy ilçesinde Ganos Dağları (Uçakbaşı Tepesi 924 m.) ve Saray ilçesinin kuzeyindeki dağlık alanlar dağ ve doğa yürüyüşü turları için oldukça elverişli imkanlar sunmaktadır.
Tekirdağ-İstanbul Karayolu üzerinde olup,il merkezine 6 km. uzaklıktadır.