Amanos Dağları üzerinde Çukurova bölgesinin ve Osmaniye’nin en önemli, en eski yaylalarındandır. Yaz mevsiminde nüfusu 60 bine kadar ulaşmaktadır. Çam, sedir,köknar ağaçları içindeki yaylaya 26 km. asfalt yolla ulaşılmaktadır.Her yıl Ağustos ayı içerisinde çeşitli etkinliklerle gelenekselleşen çocuk şenliği yapılmaktadır. Kamp kurup, sosyal ihtitaçlara cevap veren tesis mevcuttur.
Sumbas ilçesinden ulaşılan Bağdaş Yaylası iki tepe arasında kurulmuştur. Yaylanın çevresi çam, ardıç, köknar ve sedir ormanları ile kaplıdır. Yaylada kamp kurup piknik yapılabilir.
Bölgenin en eski yaylalarından olan Alman Pınarı bağlar ve bahçeler arasında kurulmuştur. Kır lokantası, kahve, bakkal ve fırınların hizmet verdiği yaylada kamp kurarak piknik yapılabilir.
Almacık yaylası; Bağdaş yaylasına 4 km mesafede bir tepe yamacına kurulmuş ve orman ile içiçe şirin bir yayladır. Yaylalara yaz aylarında minibüslerle gidilebilir.
Kadirli’nin 45 km. kuzeyindeki yaylada yöresel ahşap yayla evleri ile kızılçam, sedir, kiraz ve ardıç türü ağaçlar iç içe bulunmaktadır.
Toros dağlarının kuzeydoğu uzantısı olan dibek Dağlarının eteklerinde bulunan ve 65 km stabilize yolla ulaşılan yaylalar, tamamen ardıç, köknar, sedir ağaçları, vahşi kayalıklar, yüksek dağ çayırları ile rengarenk kır çiçeklerinin açtığı doğa mozaiğidir.