TEPE ADI: Büyük Gelincik YERDEN YÜKSEKLİĞİ: 260 metre KALKIŞ YERİ EĞİMİ: Uygun, pist yeterli ve geniştir. YOL DURUMU: Şehir merkezinden tepeye kadar yol vardır. RÜZGAR DURUMU: Genelde limitler dahilinde günün her saati uçulabilir. İNİŞ YERLERİ: Tepenin dibinde çeşitli iniş yerleri vardır. Yer yer ağaçlar ve üzüm bağları vardır. İniş anında bunları göz önünde bulundurulması gerekir Not: Şehir merkezine 15 km.
TEPE ADI: Yaylacık YERDEN YÜKSEKLİĞİ: 620 metre. KALKIŞ YERİ EĞİMİ: Uygun, geniş bir pist var. YOL DURUMU: Arslanköye kadar asfalt yol var. Ondan sonra yol tepeye kadar stabilizedir. Mersin'e uzaklığı 60 km. RÜZGAR DURUMU: Genelde limitler dahilinde, öğleden sonra rüzgar ve termikler artıyor. İNİŞ YERLERİ: Oldukça geniş iniş alanları vardır.
TEPE ADI: Kartaltepe. YERDEN YÜKSEKLİĞİ: 90 METRE KALKIŞ YERİ EĞİMİ: Uygun, pist yeterlidir. YOL DURUMU: Şehir merkezinden tepeye kadar yol vardır. RÜZGAR DURUMU: Genelde limitler dahilinde kuzey ve doğu istikametinde rüzgar estiği zaman uçuşa elverişlidir. İNİŞ YERLERİ: Tepenin dibinde çeşitli iniş yerleri vardır. Bu tepe eğitim uçuşları için uygundur Not: Tarsus şehir merkesine 10 km.
TEPE ADI: Çanaktepe YERDEN YÜKSEKLİĞİ: 110 metre. KALKIŞ YERİ EĞİMİ: Eğim fazla ve dik. YOL DURUMU: Tarsus’tan tepenin dibine kadar asfalt yol var. Tepeye yürüyerek 10 dk. çıkılır. RÜZGAR DURUMU: Genelde limitler dahilindedir. Öğleden sonra uçuşa daha uygundur. İNİŞ YERLERİ: Gölün kenarındaki tarlalara inilebilir. Bu tepe eğitim uçuşları için uygundur.
Pist çok geniş ve yeterlidir. Genelde limitler dahilinde günün her saati uçulabilir. Öğleden sonra rüzgâr ve termikler artabilir.
Mersin’de amatör ve profesyonelce atlayış yapabilen paraşütçüleri bünyesinde barındıran THK Mersin Sportif Havacılık Kulübü Derneği çalışmalarını sürdürmektedir.