Bu tesisler İzmir şehir merkezine 8 km, havaalanına 25 km, Efes ve Bergama’ya 90 km, Üniversite hastanesine 500 mt uzaklıkta , şehrin kalabalığından ve trafik gürültüsünden uzak sırtını verdiği alabildiğince uzanan ormanlık alan ve doğal termal kaynaklara sahip olup, doğanın kendisine verdiği tüm güzelliklerle sakin, huzur dolu, özgün, rahatlatıcı atmosferi ayağınıza getirmektedir.
Menemen’in kuzeybatısında, Aliağa çiftliği bucak merkezinin 15 km batısındadır. Sular bir mağaranın içinde kaynamaktadır. Kayaların eski dönemde yontularak kaynağın doğal bir hamam içinde kalması sağlanmıştır. Travmatik nedenlere bağlı kaynaması gecikmiş kırıklar, kemik sisteminin bazı hastalıkları, kan dolaşımı bozuklukları ve benzeri gibi rahatsızlıklar duyanlar bu sulardan yararlanmaktadırlar.
Seferehisar’ın 17 km güneydoğusunda Kavakdere Köyü yakınındadır. Sularında karbondioksit, sodyum klorür ve bikarbonat bulunur. Banyo olarak kullanıldığında romatizma, deri hastalıkları, raşitzm, içme olarak kullanıldığında ise mide ve bağırsak bozukluklarına iyi gelmektedir.
Urla İlçe merkezinin 15 km. batısında, Gülbahçe Körfezinde deniz kenarında bulunan ılıca aynı zamanda bir hamama sahiptir. Su sıcaklığı 17ºC olan ılıca romatizma ve deri hastalıkları tedavisinde yararlıdır.
İzmir – Çeşme karayollunun 41. Km de (İçmeler) diye anılan bölgede yer alan ılıca suları karbondioksit ve sodyum klorür ihtiva etmektedir. Ilıca etrafında bulunan kamping ve oda türü konaklama tesisleri bölgesel ihtiyaca cevap verecek durumdadır. Deniz kenarında bulunmaktadır . Daha çok mide ve bağırsak tedavisinde yararlı olduğu belirtilmektedir.
Dikili Ayvalık karayolunun 4 km. sağında yer alan kaplıca sularının sıcaklığı 55-75ºC arasında değişir. Yöredeki ihtiyaçları karşılayacak oranda tesislerin bulunduğu kaplıca suyunda hidroasetat iyonu bulunmaktadır.
Dikili’nin 10 km doğusunda bulunan kaynarca çamuru etrafında konaklamaya elverişli tesis bulunmamaktadır. 3 km çapında ve ortasında çok sıcak sular kaynayan sazlı bir bataklıktır. Deri, ağrılı ve kadın hastalıkları tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir.
Bergama’nın 15 km. kuzeyindeki Paşa Köyündedir. Ziyaretçilerin daha çok baraka ve çadırlarda konakladığı ılıcanın sıcaklık ve madensel tuzları yönünden fakir olan suları banyo olarak kullanılır. Kronik romatizma, gıda metabolizması bozukluğundan ileri gelen gut, diabet, şişmanlık, yaşlılıktan ileri gelen düşkünlük halleri, böbrek ve kadın hastalıklarında da bu sulardan yararlanılmaktadır.