Limni Gölü, Torul ilçesi Zigana Köyü sınırları içerisinde bulunan 1700 rakımlı Saronay Yaylasındadır.1999 yılında mesire yeri olarak ilan edilen Limni Gölü 25.06.2004 tarihinde A Tipi Mesire Yeri (A Tipi Mesire Yeri: Yüksek ziyaretçi potansiyeline sahip, çadır, karavan, motor-karavan ve bungalov tipi tesislerle sadece geceleme ve/veya gecelemenin yanında günübirlik kullanım imkânı da sağlayan sahaları)statüsüne alınmıştır. Bölgede hakim ağaç türü sarıçam ve ladindir. Yılın belirli mevsimlerinde zaman zaman ayı, tilki, ceylan, karaca gibi yaban hayvanlarına rastlamak mümkündür.
Gümüşhane'nin önemli turizm alanlarından biri haline gelen Limni Gölü için Çevre ve Orman Bakanlığı Gümüşhane İl Müdürlüğü tarafından Rehabilitasyon Projesi hazırlanmıştır. Bu proje kapsamında gölün ulaşım sorunu öncelikli olarak ele alınmış, parka gelecek olanlar için sosyal tesislerin inşaatı gerçekleştirilerek ilk etapta tuvalet ve çocuk oyun parkı kurulmuştur. Gölün su kaynağı güçlendirilmiştir. Misafirlerin ihtiyacını karşılamak için 10 adet ek kamelya inşaatı devam etmektedir. A tipi mesire yeri olarak tescillenen Limni gölünde bungalov tipi konaklama tesislerine izin verilmemiştir. Göl 2005 yılında 20 yıllığına özel işletmeye ihale edilmiştir. Gölün çevresinde geliştirilerek yürüyüş güzegahı olarak planlanabilecek patika yollar mevcuttur.
Limni Gölüne 2 farklı güzergah ile ulaşılabilmektedir. Zigana kayak merkezine ulaşılan yol güzergahı kullanılabilir. Bu güzergah kullanıldığında uzaklık ortalama 60 km. dir. Zigana kayak merkezini takiben 7 km. sonra toprak yoldan göle ulaşım sağlanır. Ayrıca Torul ilçesi üzerinden eski Trabzon-Erzurum karayolu kullanılarak yaklaşık 16 km. sonra göle ulaşılabilir. Bu güzergah kullanıladığında ise Gümüşhane-Limni Gölü arası uzaklık yaklaşık 40 km. ’dir.