Hüdavendigâr Camiinin karşısındadır. 1389 yılında I. Kosova savaşında şehit olan 3. Osmanlı Padişahı I.Murat Hüdavendigâr'a aittir.Türbeyi Yıldırım Bayezıd yaptırmıştır.
Cem Sultan’ın gömülü olduğu türbe altıgen planlıdır. Çinileri ve ahşap geçme kapıları devrinin en güzel örneklerindendir. Duvarlar pencere üzerine kadar altıgen firuze çinilerle kaplıdır. Çinilerin üstleri altın yaldızlı rumilerle süslüdür. Kubbede ve duvarlarda zengin kalem işçiliği görülür.
Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Şehzade Mustafa’nın gömülü olduğu türbe sekiz köşeli olup, kurşunla kaplı bir kubbesi vardır. Türbe, Sultan II. Selim tarafından yaptırtılmıştır.
Muradiye Camii’nin bahçesinde yer alan türbe 1515 yılında yapılmıştır. Bu türbede Mükrime Hatun, II. Bayezit’in oğlu Korkut ile Şehzade Âlemşah'ın kızı Fatma'nın mezarları bulunmaktadır.
Sultan II.Murad’ın (1403-1451) türbesi, Muradiye’de türbelerin bulunduğu bahçenin en büyük ve görkemli girişin hemen karşısında yer almaktadır. Kitabesinde belirtildiğine göre, Sultan II.Murad’ın 1451 yılında ölümü üzerine, vasiyeti uyarınca oğlu Fatih Sultan Mehmet tarafından 1451 yılında yaptırılmıştır.
Bursa Muradiye’de bahçe içerisindedir. Türbe, XV.yüzyılda yaptırılmıştır. Fatih Sultan Mehmet’in eşi, Şehzade Mustafa’nın annesi Gülşah Hatun’un (ölm.1486) türbesi, Muradiye bahçesindeki en küçük türbedir.
Bursa Muradiye Türbeleri bahçesindedir. Sultan II.Beyazıt’ın oğlu Şehzade Mahmut (1475-1506) için annesi Bülbül Hatun tarafından yaptırılmıştır.
Bursa Beşikçiler Yolu üzerinde Ahmet Paşa Medresesinin doğusunda bulunmaktadır. Türbe içerisinde Fatih Sultan Mehmet dönemi şairlerinden ve Bursa Valisi Veliyüddin’in oğlu Ahmet Paşa’nın mezarı bulunmaktadır. Kapı üzerindeki kitabesinden de Ahmet paşa’nın 1496-1497 yılında öldüğü yazılıdır. Buradaki üç satırlık kitabe: “Bu türbe Allah’ın sevdiği bir şahsiyetin nur yatağıdır ki Mevlâsına aşık olduğu için bu alem-i fenadan kaçtı”.
Bursa Umur Bey Mahallesi’nde, Çoban Bey Türbe Sokağı’nda bulunan bu türbe, Osman Gazi’nin oğlu Çoban Bey’e aittir. Kitabesi bulunmamakla beraber vakıf kayıtlarından XIV.yüzyılın başlarında yapıldığı öğrenilmektedir. Türbe 6.45x6.45 m. ölçüsünde olup, üzeri basık bir kubbe ile örtülüdür. Moloz taş ve tuğladan yapılan beden duvarlarından kubbeye geçiş, Türk üçgenleri ile sağlanmıştır.