Köyceğiz İlçesinin kuzeydoğusunda bulunan Yuvarlakçay Topgözü Pınarlarından doğar ve Dalyan Ovası’nın kuzeyindeki suları toplayarak Köyceğiz Gölü’ne dökülür.Yuvarlakçay’ın kaynağı göle yaklaşık 30 km. uzaklıktadır.Yuvarlakçay’ın ovaya girdiği yerlerdeki debisi 8.8m3 Yaz döneminde sulamada kullanıldığından göle taşıdığı su miktarlarında azalma olmaktadır.Yuvarlakçayı’nın kaynağından itibaren çeşitli istasyonlarda yapılan su kirliliği analizlerinde, kaynaktaki suyun 1.sınıf kalitede olduğu görülmüştür.Bu çayın üzerinde birçok dinlenme amaçlı işyerleri vardır.
Fethiye'deki Saklıkent'in bir benzeri de, Köyceğiz sırtlarında yeralan ve 2294 metreyle Muğla bölgesinin en yüksek dağı olan Sandras'ın eteklerinde bulunuyor. Topgözü Kanyonu: Kanyon aralığı 400 metre, sonrası ise 300 metre derinliğinde bir uçurum. Kayaların arasından gün ışığına çıkan kar suyu burada şelale meydana getiriyor. Nisan-Mayıs aylarında, coşan sulara göğüs geren sert granit kayalar, akarsuyun şiddetinden cilalı gibi pürüzsüz olmuşlar. Çayhisar bölgesindeki taş dibinden çıkan sular Yuvarlak Çay'ı oluşturup yazın narenciye deposu olan ovayı suluyor. Çay, Beyobası Köyü ve Köyceğiz'in Yangı bölgesinin içme suyunu sağlarken diğer bölümü Köyceğiz Gölü'ne dökülüyor. İçimiyle kaba bir su olmasına karşılık, çok soğuk olması çevredeki alabalıkların etine lezzet ve dirilik katıyor.
Yuvarlak Çay üzerinde irili ufaklı 20'ye yakın restaurant var. Çınar ve Pınar en gözde olanlar. Restoranlarda buz gibi suyun tadını çıkarabileceğimiz çay üzerine bentler kurularak oluşturulmuş küçük havuzlar bulunmaktadır. Bölge yemyeşil bitki örtüsüne sahip, hava ise temizden öte.