Dağ ve Doğa Yürüyüşü

Bolu’nun doğal zenginliği, dağ sporlarına imkân tanımakla birlikte, doğa yürüyüşlerine de ayrı bir zevk katmaktadır. Bu doğal zenginliklerin başında gelen Abant, yazın piknik ve ideal bir dinlenme yeri olup, kışın kış sporlarının yapılabileceği Türkiye’nin en tanınmış turistik yörelerindendir. Buz pateni sahası Türkiye’deki ilk doğal buz pateni sahasıdır.

Abant Gölü çevresi gece için aydınlatılmış ve yaya yürüyüş yolu yapılmıştır. Bunun dışında Yedigöller Milli Parkı, Seben Yaylaları, Bolu Fındığı Tabiatı Koruma Alanı, Kökez Koruma Alanı, Sülüklügöl Tabiatı Koruma Alanı görülmeye değer doğal değerler arasında olup, doğa yürüyüşlerine elverişli alanlardır.

Dağ tırmanışı yapılabilecek yerler açısından, Köroğlu Dağları (en yüksek noktası 2378 m.), Aladağlar (kamp tesisi mevcut), Seben Dağları (1854 m.), Orhan ve Kaplandede Dağları (Kızıltepe en yüksek yeri 1486 m.), Bolu Dağları (en yüksek yeri Çele Doruğu 1954 m.), Elmacık Dağı (1760 m.), Abant Dağları (1748 m.), Sünnice Dağları (1828 m.), Gerede’nin kuzeyinde Arkut (1077 m.), Göl Dağları (1113 m.) ve Mudurnu civarındaki Ardıç Dağları gibi dağlar önemli potansiyele sahiptir. Doğa yürüyüşü yapılan bölgelerde, mevcut doğal dokunun korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi önemli bir faktördür.